Rádpuszta Csárda és Szabadidő Centrum

8638 Balatonlelle Rádpuszta Hrsz:9033/11

Rádpuszta – már a neve is ízes. Balatonlelle mellett, a nyüzsgő világtól távol, ám jól megközelíthető helyen fekszik birtokunk, ahol nyugalom, csend és számtalan érdekes időtöltés várja.

A hely története régre nyúlik vissza, már a X. században lakott település volt. Nevét I. István feleségével, Gizellával Magyarországra érkezett egyik bajor lovag fiáról, Rádról kapta. A település a Rád nemzetség ősi fészke volt. Itt található a XIII. században késő-román stílusban, faragott homokkőből és téglából épült templom feltárt romja, mely nyáron zenés kamara esteknek ad otthont.

Évszázadok jöttek – mentek, majd másfél évtizeddel ezelőtt új korszak kezdődött Rádpuszta történetében. 1997-ben egy romos épület megvásárlásával indult el az a folyamat, melynek eredményeképpen mára az alig százötven lelket számláló zsáktelepülésen egy 6,5 hektáron elterülő idegenforgalmi centrum jött létre, ahol magyaros vendégszeretettel, a hagyományok felidézésével várjuk a vendégeket.

A lovarda a Magyar Lovas Turisztikai Szövetség által minősített Kiemelt Bemutatóhely.

Csárdánkban hagyományos magyar ételeket kínálunk, 180 éves pincénkben pedig balatoni borokat kóstolhat. Nálunk aktívan is eltöltheti szabadidejét, de ha nyugodtan szeretne pihenni, panziónk ideális hely a kikapcsolódáshoz.

Egész évben várjuk vendégeinket, számtalan programlehetőséggel.

Panzió:
20 férőhelyes panziónk, 2- 4 ágyas szobákkal egész évben nyitva áll vendégeink számára.

Minden szobában fürdő, műholdas televízió, és minibár szolgálja az Ön kényelmét.

A reggeli és a vacsorát hangulatos, nádtetős csárdánkban szolgáljuk fel. Lehetőség van félpanziós ellátásra is.

Szabadidejének tartalmas eltöltéséhez lovasudvarunk szolgáltatásainak igénybevételét ajánljuk, és változatos programkínálatunkból is válogathat.

A Balaton és a Balatoni Kerékpárút 3 km távolságra van tőlünk, kerékpárral biztonságosan megközelíthetőek.

Csárda:
Festői környezetben, kézzel faragott szobrokkal körülvett nádtetős csárdában magyaros vendégszeretettel és tradicionális ételekkel várjuk a vendégeket, akiket esténként élő cigányzenével, igény esetén pedig somogyi folklór műsorral szórakoztatunk.
Főétkezéseink színvonalát kiváló szakácsaink, szabadtéri kemencéink, és abban elkészített házias jellegű ételeink (sült malac, sült oldalas, libacomb, ludaskása, kacsasült, bográcsételek, disznótoros) jellemzik. A hely jellegéhez illően igény szerint bármilyen egyedi menüsort el tudunk készíteni a legegyszerűbb bográcsgulyástól a kemencében sült ételek korlátlan fogyasztásáig.

A csárda fűthető, fedett helyisége télen 120 fő, külső, nádfedeles terasz további 350 vendég befogadására alkalmas.

A csárda közvetlen közelében parkoló, lovasbemutatóhely, áprilistól-decemberig álló 350 fős – fűthető rendezvénysátor és játszótér található.

…(K)

Árlista

Rádpuszta – már a neve is ízes. Balatonlelle mellett, a nyüzsgő világtól távol, ám jól megközelíthető helyen fekszik birtokunk, ahol nyugalom, csend és számtalan érdekes időtöltés várja. A hely története régre nyúlik vissza, már a X. században lakott település volt. Nevét I. István feleségével, Gizellával Magyarországra érkezett egyik bajor lovag fiáról, Rádról kapta. A település […]

Kapcsolat

Cím

8638 Balatonlelle Rádpuszta Hrsz:9033/11

Telefon

06-20-942-6700

E-Mail

info@radpuszta.hu

GPS koordináták

Sz.: 46.773966

H.: 17.762561

Weboldalak

Weboldal

Online foglalás

Környékbeli szállások

Az "Rádpuszta Csárda és Szabadidő Centrum" 30 km -es közelében az alábbi szállások találhatóak:

Foglalás itt: Rádpuszta Csárda és Szabadidő Centrum

captcha