Hegyipatak Vendégház

Mogyoróska, Fő út 27, 3893 Magyarország

Mogyoróska szinte még érintetlen természeti szépségű környezetben, a vadregényes Zempléni-hegység szívében helyezkedik el. Falunkra a zempléni hegyvidék második legmagasabb hegye a Magoska (734m) tekint le, panorámáját a falut körülölelő hegyek, erdőségek és a REGÉCI VÁR látképe adja.

Magyarországon kevés olyan település akad, amely kis méretével ellentétben oly sok ajándékát őrzi a természetnek, a rég múlt időknek. Aki távol akar lenni a nagyvilág zajától és útra kel Mogyoróskán a történelemben, a természetben, aki egy időre otthon tudja hagyni a stresszes helyzetekkel, szorító idővel teli mindennapokat, az  részese lehet az oly ritkán megteremthető összetartozás érzésének, egy önfeledt kikapcsolódásnak, miközben gyermekeivel, szeretteivel, barátaival lehet

HEGYIPATAK Vendégház

A HEGYIPATAK vendégház összkomfortosan felújított kõház, ahol öt vendégszobában tizenöt vendég kényelmesen pihenhet. Hideg-meleg vizes fürdõszobák, toalettek, felszerelt konyhák, ahol hûtõszekrények, gáztûzhelyek, mikrohullámú sütõ, kenyérpirító, szendvicssütõ, kávéfõzõk találhatóak. A vendégházban kisgyermekek részére kiságy és etetõszék is van. A szobákban televízió, a vendégházban és területén internetelérés biztosított, továbbá étkezõ-társalgó és kertre nézõ terasz áll a vendégek rendelkezésére.

A teraszról szinte szemünk elé tárul a természet és annak csodálatos állatvilága. Az állatvilág mozgalmas életének lehetünk részesei főleg nyári éjszakákon. Még a kertbe sem kell kimenni, a teraszról hallgathatjuk az éjszaka dallamait, melyet a ciripelő tücskök, a brekegő békák, a fülemülék, a rikoltozó baglyok komponálnak. Ezt teszi teljessé a hívatlan vendégek – őzek, vaddisznók, szarvasok – látogatása. Ősszel felejthetetlen élményt nyújt a szarvasbőgés.

A vendégházhoz egyhektáros (10 ezer négyzetméter) kert és parkosított udvar tartozik  Az udvaron 6 személyautó részére van parkolóhely, továbbá lehetőség van szalonnasütésre, bográcsozásra, melyhez a nyársak, a bográcsok és tüzelő biztosítottak.

A szabadidő tartalmas eltöltéséhez járul hozzá a vendégházban lévő társasjátékok és kártyák, valamint a gombfoci és a darts, továbbá, az udvaron található szabadtéri sakk, lengőteke, kuglipálya és a gyermekek számára kialakított játszókert.

Télen a hideg időjárás, ill. a szub-alpesi klíma miatt a hó általában akkor is megmarad, amikor már az alacsonyabban fekvő területeken régen elolvadt. A vendégházhoz tartozó kert domboldalon található, mely télen kiválóan alkalmas szánkózásra (szánkó biztosított), az erdei utakon pedig a sífutás és hegyi kerékpározás szerelmesei hódolhatnak szenvedélyüknek.

A vendégház különösen alkalmas gyermekes családok, baráti társaságok, házaspárok többnapos üdülésére, vagy hétvégi kikapcsolódásának eltöltésére.
Az udvart és a kertet a regéci vár tövéből fakadó patak szeli ketté. A környéken ezen felül még 10 forrás létezése ismeretes. Az udvarról a 624 m magas sziklaszirten épült regéci vár lenyűgöző látványában gyönyörködhetünk. A Regéci Vár a túrázók  kedvelt célpontja, melynek megmászásával, meghódításával páratlan látványban részesülnek: csodálatos a naplemente, tiszta időben látni lehet a messzi Tátra havas csúcsait, a Zempléni-hegység legmagasabb pontját a Gergely-hegyet (783m),  lenn, a közeli  völgyekben kanyargó Hernádot, mely a kajakozók, kenusok, vadvízi evezősök kedvelt folyója.

A várrom területe botanikai és zoológiai tekintetben is értékes terület, a falak és sziklák számos ritka növénynek adnak otthont. Közel 200 fás-, és lágyszárú növényfaj él a várhegyen. A ritka fajok közül kiemelendő a leánykökörcsin, az északi fodorka és a rózsás kövirózsa. Sok a védett madár, mint pl. a kékfutrinka és a havasi szürkebegy. Geológiai szempontból különlegesnek tekinthető a várhegy északnyugati lábánál kiöblösödő hirdokvarcittelér, amely a hosszan elnyúló utóvulkáni tevékenységre utal.

Mogyoróskán és környékén sok olyan állat él, amely hazánk más területein igazi ritkaság.  Ilyen pl.: színjátszó lepke, folyami rák, petényi márna, alpesi gőte, császármadár, uhu, uráli bagoly. Az emlősök közül a gímszarvas, őz, muflon és a vaddisznó északi-kárpáti illetve erdélyi változatai található nagy számban, így  a vadászok által is gyakran látogatott hely.

A HEGYIPATAK vendégház az erdőközeli nyugalom szigete, a tiszta, jó klímájú hegyi levegő pedig alkalmas az asztmás és egyéb légúti betegségben szenvedők gyógyulására.

LÁTNIVALÓK:

 1. Regéci vár, pazar kilátással;
 2. Bonyi kút;
 3. Falumúzeum, boksa;
 4. Görögkatolikus templom

SZOLGÁLTATÁSAINK:

A szobaárban lévő szolgáltatások:

összkomfortos falusi szálláshely
fürdőszobák, toalettek
konyhahasználat teljes felszereléssel
szabadtűzi sütés-főzéshez nyársak, bográcsok, tüzelő
kerékpártároló
zárt autóparkoló
szabadtéri sakk, lengőteke, kuglipálya használata
szánkózás a kertben (szánkó biztosított)
gyermekek részére kialakított játszókert (hinta, libikóka, csúszda, mászóka)
társasjátékok és kártyák
gombfoci és darts
Étkezési lehetőség a faluban.
Legközelebbi bevásárló centrum: Encs, Abaújszántó.

Vendégházunk elnyerte a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége legmagasabb, azaz négy napraforgós minősítését.

Árlista

Kedvezmények:

    • Önellátó falusi szálláshely fürdőszoba, konyha és szabadtéri eszközhasználattal: 3.400Ft/fő/éj + fűtési szezonban 600 Ft/fő/éj
    • 3 év alatti gyermek számára 20% kedvezmény

A vendégházat egyszerre, egy időben egy baráti társaság, család részére adjuk ki, mely által biztosított kedves vendégeink számára a nyugodt, zavartalan pihenés, kikapcsolódás élménye

A magas költségek miatt 1 éjszakára szállást kereső vendégeket nem áll módunkban fogadni

December 20. és január 02-a között, illetve húsvét és pünkösd ünnepnapokon nem a honlapon feltüntetett árak érvényesek.

Korunkban egyre terjedő allergiás megbetegedések miatt kérjük leendő vendégeinket, hogy háziállataikat ne hozzák magukkal.

Elsősorban családok, baráti társaságok jelentkezését várjuk.

Ha ajánlatunk megnyerte tetszését, akkor lepje meg családját, barátait!

Pihenjen, üdüljön legyen az tél, vagy nyár, Mogyoróskán a HEGYIPATAK vendégház mindig nyitva áll!

Kapcsolat

Cím

Mogyoróska, Fő út 27, 3893 Magyarország

Telefon

(46) 386-894 , (20) 328-3573

E-Mail

hegyipatakvendeghaz@ gmail.com

GPS koordináták

Sz.: 48.37449489999999

H.: 21.32442070000002

Weboldalak

Weboldal

Online foglalás

Foglalás itt: Hegyipatak Vendégház

captcha