Evangélikus Udvar

Kapolcs, Kossuth utca 18, 8294 Magyarország

Ha Kapolcsra látogat megismerkedhet településünk történelmi múltjával, jelenével, értékeivel, kulturális életünkkel.Megismerheti községünk történetét, nevezetességeit, intézményeit és egyesületeit, betekintést nyerhet a település kulturális-és társadalmi életébe, valamint információt kaphat rendezvényeinkről, ünnepeinkről.

KAPOLCS PROGRAMOK

Istentiszteleteinket hetente, vasárnap, november 1-től február 29-ig 10 órától, március 1-től október 31-ig 15.30 órától tartjuk az evangélikus templomban.
EGYÉB PROGRAMOK

– A az évente megrendezett Művészetek Völgye Fesztivál melynek ideje általában augusztus első vasárnapjával végződő tíz nap. Ez idő alatt kapolcsi és taliándörögdi gyülekezetünkben is szervezünk keresztyén küldetésünkkel összefüggő alkalmakat, melynek helyszínei a kapolcsi és taliándörögdi evangélikus templom és a kapolcsi evangélikus pince, az eperfa pincéje.

Mint egyház a kapolcsi és a taliándörögdi gyülekezet, két templomával 1989. óta a vagyunk jelen a fesztiválon.
Mire én magam, mint a helyi gyülekezet lelkésze, belecsöppentem a 2001. évi szerveződésbe, az alkalom felnőtt, és hatalmas lett. Programok, kiállítások, hangversenyek, különböző egzotikus vallások bemutatkozása hullámzott sok-sok színhelyen, köztük a két templomban is.
Sok mindent újra kellett gondolnunk, abból a szempontból, hogy mit jelent egyháznak lenni ahhoz, hogy megtaláljuk helyüket ebben a szokatlan környezetben.

Ma az emberek sejtik, hogy az életnek komoly tétje van. Kimondva, vagy kimondatlanul érzik, hogy életük több, mint egy nyolcvan-kilencvenévnyi alapvetően érdektelen történés egy hatmilliárdos tömegben. Sokan keresik létezésük igazi gyökereit és életük valódi célját. Isten létének, vagy hiányának kérdése azért lesz egyre fontosabb, mert a róla való igazság perdöntő ebben a kutatásban. Ha Ő tényleg az, akinek a szentírás mondja, akkor sejtéseink beigazolódhatnak, és azon túl, hogy magyarázatot, értelmet nyer életünk sok tisztázatlan kérdése, kikerülhet életünk a hiábavalóságrból.

Célunk, hogy segítsünk ebben az útkeresésben azzal, hogy azok által, akiknek konkrét megtapasztalásaik vannak Isten személyét illetően, átadják nekünk mindazt, aminek felismerése igazi változást hozott Isten valóságába való belépésük által.

Olyan művészekkel, tudósokkal, és egyszerű emberekkel találkozhatunk, akik életében és környezetében gyökeres változást hozott az Istennel való személyes találkozás. Erre mutatnak rá művészetükkel, megvallásaikkal. Érdemes időt szánni rájuk, mert nem csupán az Istenhez tartozás csodájáról szólnak, de az alkalmakon segítséget kaphatunk, ahhoz is hogy élerünk újjá szülessen. Sokaknak hozott már gyökeres változást Kapolcs, mert itt találták meg, amit már régen kerestek. Hiszem, hogy ez most is így lesz.

Árlista

Feltöltés alatt…

Kapcsolat

Cím

Kapolcs, Kossuth utca 18, 8294 Magyarország

Telefon

06-20-824-7390

E-Mail

kovagoors@lutheran.hu

GPS koordináták

Sz.: 46.9548614

H.: 17.604180000000042

Weboldalak

Weboldal

Online foglalás

Környékbeli éttermek

Az "Evangélikus Udvar" 30 km -es közelében az alábbi éttermek találhatóak:

Foglalás itt: Evangélikus Udvar

captcha