Bányató Vendéglő – Székesfehérvár

8000 Székesfehérvár, Zsolnai u. 39.

A Bányató Vendéglő 1999. márciusa óta várja szeretettel kedves vendégeit, Székesfehérváron az Öreghegyen, a Zsolnai út 39. szám alatt!

Székesfehérvár keleti részén – az Öreghegy szívében – fekszik a város egyik érdekessége, látványossága a Bánya-tó. A város központjától mintegy 4 km-re, Budapest felől érkezőknek a 7-es számú főúttól 1 km-re található. A Velencei-tó partján nyaralók kedvelt kirándulóhelye.

A bánya-tavat körülölelő sziklák legmagasabb pontján található a Donát kápolna, melyet 1994-ben építettek újjá. A kápolnát körüljárva, csodálatos panoráma tárul elénk, a Vértes hegyvonulatai és a Mezőföld.
Mondákból, néphagyományokból eredően már a római korban, valamint Árpád nagyfejedelem idejében e helyen szőlőművelésre utaló adatok lelhetők fel. Ezt a későbbiekben 1283. Gesta Hungarorum írásos emlékek is alátámasztják. A hetvenes évekig az Öreghegy jelentős részén szőlőművelés folyt. A hegyen több helyen kőbányák működtek, melyek közül az egyiket – tengerszint feletti magassága 130 m – az 1910-es évek elején víz öntötte el, létrehozva a mai Bányatavat.

Ennek partján – a természet szépségeit kihasználva – 1930 körül alapította meg kisvendéglőjét Mózer István, melynek helyén 1999-ben épült fel a mai Bányató vendéglő.
Szándékaink szerint a századelőn kialakult kirándulóhely szerepét kívánjuk feléleszteni, megtartani. Vendégeink bizalmát jó ételekkel, figyelmes kiszolgálással szeretnénk megnyerni.

Molnár László/vendéglős

Czézár Artúr/konyhafőnök, mesterszakács

Nyitvatartás: 11:30-22:00

Árlista

A Bányató Vendéglő 1999. márciusa óta várja szeretettel kedves vendégeit, Székesfehérváron az Öreghegyen, a Zsolnai út 39. szám alatt! Székesfehérvár keleti részén – az Öreghegy szívében – fekszik a város egyik érdekessége, látványossága a Bánya-tó. A város központjától mintegy 4 km-re, Budapest felől érkezőknek a 7-es számú főúttól 1 km-re található. A Velencei-tó partján nyaralók […]

Kapcsolat

Cím

8000 Székesfehérvár, Zsolnai u. 39.

Telefon

06-22 /507-505

Fax: 06-22 /507-505

E-Mail

sandorjudit56@ freemail.hu

Weboldalak

Weboldal

Étlap

Online foglalás

Foglalás itt: Bányató Vendéglő – Székesfehérvár

captcha